В Івано-Франківську відкрили меморіальні дошки загиблим військовослужбовцям Миколі Калиничу та Андрію Пилипонюку (фото)

Новини, Суспільство

Анотаційні дошки загиблим у російсько-українській війні Героям – Миколі Калиничу та Андрію Пилипонюку встановили на фасаді їх навчального закладу.

Про це повідомив очільник міста Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Як зазначено, пам’ятні знаки відкрили та освятили на стіні Вищого художнього професійного училища №3. Микола Калинич тут здобував професію столяра, а 23-річний Андрій Пилипонюк навчався різьби по дереву та бересту. Талановиті та надзвичайно творчі. Обидва захисники з багатодітних родин.

“Не вірилося до останнього, поки не привезли його. Він був дуже хоробрим, сильним, справедливим. Завжди захищав і був завжди для нас. Він навчив нас дуже багато чого. Навчив бути сильними.

Будучи на війні, не ми його заспокоювали, а він нас. Ніколи не казав, що там тяжко, чи ще щось. Він казав, що все буде добре, він справиться і війна закінчиться”, – розповідає сестра загиблого Андрія Пилипонюка Діана Пилипонюк.

“Ми повинні докласти максимум зусиль, щоби пам’ять про наших Героїв: про Андрія, про Миколу і про інших Героїв була завжди в анотаційних дошках, Алеях Героїв, в книгах, у фільмах, в різних заходах пам’яті для того, щоби вшанувати наших українських Героїв”, – наголосив Руслан Марцінків.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.