У Києві демонтували пам’ятник Пушкіну (відео+фото)

Новини, Політика

У середу, 15 листопада, в Києві демонтували пам’ятник російському поету Олександру Пушкіну.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook депутатки Київради Ксенії Семенової.

Пам’ятник Пушкіну знаходився в київському парку імені Івана Багряного (колишній парк Пушкіна).

Також відео поділився екскерівник департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища виконавчого органу Київської міської ради Дмитро Білоцерковець.

Закон про заборону пропаганди російської імперської політики президент підписав у квітні 2023 року. Він заборонив виготовлення, поширення та публічне використання радянської та російської символіки. На виконання вимог цього закону органи державної влади та органи місцевого самоврядування мали вилучити з публічного простору пам’ятники, присвячені особам, які причетні до реалізації російської імперської політики, а також перейменувати вулиці, площі, парки, сквери, географічні об’єкти, які містять символіку російської імперської політики.

З липня 2023 року в Києві демонтували понад 60 пам’ятників, пов’язаних з історією і культурою Росії та СРСР. Втім, пам’ятнику Пушкіна в колишньому парку імені Пушкіна довгий час вдавалося уникати демонтажу.

24 жовтня активісти благодійного фонду “Солом’янські котики” закрили пам’ятник Пушкіну в київському парку імені Івана Багряного (так перейменували парк Пушкіна) “демаскувальною” сіткою. А 10 листопада Кабінет міністрів вилучив київський пам’ятник Пушкіну з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.