Найкраще — у Ворохтянській громаді: як на Прикарпатті бізнес сплачує туристичний збір

Новини, Суспільство, Туризм

Найкраще на Прикарпатті налагоджений діалог влади та бізнесу у Ворохтянській громаді. Вони добре співпрацюють та зреалізовують різноманітні маркетингові ініціативи.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Віталій Передерко, начальника відділу туризму обласної військової адміністрації.

“Там фактично встановлена довіра між зацікавленими сторонами. Наприклад, візьмемо до уваги Верховинський район, де дуже багато садиб зеленого туризму.

Частина з них могла б сплачувати туристичний збір, але, на жаль, по показниках ми цього не бачимо. На нашу думку, там немає адекватної комунікації між бізнесом та владою”, – каже Передерко.

Що стосується Поляницької громади – там ситуація ще інша, адже туристичний збір забезпечує найбільший курорт Східної Європи – Буковель.

“Ми щорічно працюємо над тим, аби донести громадам важливість такої комунікації”, – каже начальник відділу туризму обласної військової адміністрації.

Контролювати інформацію про туристичний збір – повноваження органів місцевого самоврядування. Таким чином вони визначають, чи встановлювати ставки турзбору в межах громади та в якому розмірі.

“Наскільки надходження зростають чи спадають, і наскільки великий відсоток тіньового бізнесу – залежить від політиків органів місцевого самоврядування.

Якщо керівництво громади відкрито не лише декларує, але й демонструє, куди йдуть місцеві туристичні податки, то бізнес бачить, що ці кошти не пропадають, а їх використовують на ремонт тротуарів, доріг чи створення нових туристичних атракцій.

Якщо ж бізнес бачить, що цей процес відбувається приховано, то вирішує частину податків сплачувати, частину – ні”, – пояснює Передерко.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.