Втрачаємо найкращих: на війні загинули троє військовослужбовців з Івано-Франківської громади

Війна, Новини

Івано-Франківська територіальна громада продовжує зазнавати втрат — захищаючи Україну, на війні гинуть хоробрі бійці та бійчині.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа.

“На жаль громада несе втрати. Минулого тижня попрощалися з Михайлом Витвицьким. Поховали воїна на кладовищі Дем’янового Лазу.

Також попрощались з Ігорем Грицівим. Поховали воїна на кладовищі села Підпечери.

Також, захищаючи Україну, загинув солдат Іван Солтисік. Попрощалися з воїном у Франківську та поховали Героя на Коломийщині”, – поділився Марцінків.

Нагадаємо, щоб вшанувати пам’ять загиблих, героям та героїням відкривають анотаційні дошки. Зокрема, найчастіше такі дошки ставлять у школах, оскільки це своєю чергою виховує та нагадує дітям їхню історію.

«Вкрай важливо увіковічити пам’ять про героїв також за допомогою таких дощок, у книжках, відкритих уроках та відповідних матеріалах.

Звісно, нам хотілось би, щоб цих дощок не було, щоб всі повернулися живі та здорові. Але маємо увіковічнити цю пам’ять для громади, насамперед. Для рідних є могила.

Тому ми цю роботу здійснюємо. Вона непроста, але дуже важлива», — зазначав очільник міста.

Окрім того, у громаді вирішили, що на виготовлення пам’ятників полеглим воїнам виділятимуть 60 тисяч гривень. Кошти даватимуть родинам загиблих воїнів з Івано-Франківської громади та тим, хто похований на її території.

З рідними полеглих героїв погодили, що пам’ятники будуть з граніту, однаковими за формою. Кожна родина зможе вирішити індивідуально, який зробити надпис.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.