“Кожна гривня платників податків у 2024 році піде на забезпечення нашої оборони”, – Прем’єр-міністр України

Війна, Економіка, Політика

Половину всіх видатків Держбюджету у 2024 році спрямують на безпеку й оборону.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля під час засідання Уряду.

Посадовець повідомив, що доходи бюджету у 2024 році складуть трильйон 780 млрд грн, а загальні видатки бюджету — близько 3 трильйонів 350 млрд грн. Громадяни та бізнес сплатять загалом трильйон 570 млрд грн податків.
“Загальний ресурс на безпеку та оборону складе трильйон 693 млрд грн. Половина всіх видатків бюджету. Тобто коли ми говоримо, що кожна гривня платників податків іде на забезпечення нашої оборони, то це буквально кожна гривня”, — відзначив Прем’єр-міністр.
Денис Шмигаль додав, що ця сума є попередньою, й держава зможе її корегувати залежно від розвитку ситуації.
Будь-який додатковий ресурс, за його словами, буде направлятися саме на ці потреби.
“Грошове забезпечення наших захисників і захисниць буде основною статтею видатків усього бюджету. Ми говоримо про трильйон 67 млрд грн.
Рекордні кошти також передбачено на закупівлю й виробництво власної зброї та техніки. Мова йде про 448 млрд гривень”, — зауважив очільник Уряду.
Прем’єр-міністр додав, що зокрема 51 млрд грн виділять на розвиток оборонно-промислового комплексу та 43,3 млрд грн — на розробку та закупівлю безпілотників.
“Багато нових програм, нові виробництва, нові технології. Більше боєприпасів, ракет, техніки та дронів. Це зараз ключове для нас”, – резюмував Денис Шмигаль.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.