Китай розгорнув ВМС, щоб посилити свій вплив на Близькому Сході – ISW

Новини, Політика

Китай розгортає військово-морські сили на Близькому Сході під час війни Ізраїлю та ХАМАСу, як засіб посилення свого впливу на Близькому Сході. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

44-та оперативна група з супроводу PLAN завершила звичайну місію з супроводу в Аденській затоці 2 жовтня, але залишилася неподалік, щоб здійснити серію “візитів доброї волі” в Оман, Кувейт, Катар та ОАЕ до 3 листопада.

Візити в Оман і ОАЕ включали спільні морські навчання з ВМС цих країн.

Аналітики ISW зазначили, що Китай використовує ізраїльсько-палестинську війну, щоб зміцнити свій імідж чесного, відповідального посередника на відміну від “упереджених” Сполучених Штатів.

Міністерство закордонних справ КНР та державні пропагандистські видання неодноразово засуджували насильство між Палестиною та Ізраїлем, але ніколи не засуджували ХАМАС.

Вони неодноразово заявляли, що суттю конфлікту є відсутність палестинської держави, і пропагували рішення про створення двох держав.

Повідомлення КНР вказує на те, що вона підтримує палестинську сторону, щоб отримати дипломатичний вплив на країни Близького Сходу, які симпатизують Палестині.

Дипломатичні зусилля Пекіна в ООН свідчать про намагання створити імідж важливого та справедливого посередника на Близькому Сході та заручитися підтримкою лідера міжнародної системи.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.