Зустріч Байдена із Сі: ЗМІ дізнались, про що говоритимуть лідери у Сан-Франциско

Новини, Політика

Президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін 15 листопада у Сан-Франциско мають намір обговорити відновлення каналів зв’язку між збройними силами обох країн.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Financial Times.

Сторони намагаються відновити зусилля зі стабілізації відносин на тлі зростаючої напруженості з таких питань, як військова активність Китаю поблизу Тайваню і намагання США перешкодити Китаю отримати доступ до новітніх американських технологій.

За даними американських посадовців, лідери обговорять низку питань, зокрема, перспективу відновлення військових каналів зв’язку, які Китай закрив минулого року після візиту тодішньої спікерки Палати представників Ненсі Пелосі на Тайвань.

“Президент сповнений рішучості вжити необхідних заходів для відновлення того, що ми вважаємо центральним зв’язком між США і Китаєм у військовій сфері”, – сказав один з американських посадовців.

За його словами, Байден висловить Сі занепокоєння “небезпечною” і “провокаційною” військовою активністю Китаю навколо Тайваню.

Посадовці наголошують, що саміт не означає зміну в політиці США щодо Китаю, але є визнанням того, що держави потребують ефективних каналів комунікації.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.