Прикарпатець хотів купити мотоцикл, але віддав шахраям 26 тисяч гривень

Кримінал, Новини

Омріяний мотоцикл майже за 26 тисяч гривень: прикарпатець хотів придбати транспортний засіб, проте, як виявилось, віддав гроші шахраям.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу поліції області.

До поліції Івано-Франківська звернувся 20-річний місцевий житель із заявою про шахрайство. Чоловік розповів, що переказав майже 26 тисяч гривень продавцю за мотоцикл. Однак очікування закінчилося блокуванням покупця у месенджерах.

Як стало відомо, заявник знайшов в мережі Інтернет оголошення про продаж мотоцикла. В переписці псевдо продавець переконав його сплатити кошти, як передоплату.

Чоловік погодився та здійснив переказ. Пізніше, зв’язок з аферистом обірвався. Транспортний засіб потерпілий так і не отримав.

Як не втрапити у схожу пастку аферистів:
  • не вірте оголошенням у соцмережах, які обіцяють вам якісь виплати;
  • шукайте інформацію про програми підтримки на офіційних джерелах;
  • не відкривайте посилання в месенджерах, соціальних мережах, SMS від незнайомих контактів;
  • спам-розсилка може йти й від знайомих контактів, якщо вони «спіймали вірус». Завжди можна перепитати в особистому листування, що це за посилання, аби впевнитися, що це не пастка.
  • дані своєї картки можна вводити лише на сайтах, у яких ви впевнені;
  • проведіть бесіду із батьками. Літні люди частіше вірять у виграші автівок чи державні виплати. Тим паче розрізнити фішингову сторінку для них дуже складно. Тож попередьте, щоб не переходили за посиланням, а у разі чого радились із вами;
  • якщо таки потрапили на гачок і ввели свої дані, негайно блокуйте картку. Або зателефонуйте до банку за номером, зазначеним на звороті картки;
  • нікому не повідомляйте пін-код до картки, три цифри на звороті картки, коди (одноразові паролі) банків та мобільних операторів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.