Опалювальний сезон в Івано-Франківській громаді: на скільки готові до зими

Новини, Суспільство

Впродовж весняно-літнього періоду в місті проводили ряд робіт, під час яких готувались до зими.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на заступника міського голови — Михайла Смушака.

Так, за словами посадовця, працювали на магістральних мережах, котельнях й в житлових будинках.

“В довоєнні роки робили набагато більше, зокрема в будинках замінювали внутрішньобудинкові мережі. Більше уваги приділяли капітальним чи поточним ремонтам.

В ці роки набагато менше, адже, якщо ми проводимо тут ремонти, то вони відбуваються згідно з чинним законодавством, за кошти мешканців. Управляюча компанія — це та компанія, яка обслуговує будинок й ОСББ.

Не дуже люди сьогодні, на жаль, мають можливість вкладати кошти в ремонти будинків. Ми це розуміємо, тому намагались виходити з того, що маємо: проводити більше мінімальних або аварійних ремонтів, які були необхідні”, – зазначає Смушак.

Зважаючи на стан житлового фонду та стан мереж, додає заступник, в опалювальний сезон місто входить стабільно.

Крім того, сприяє й погода. Відтак, в Івано-Франківську на день котельні вимикають, зважаючи на температурний режим.

“Ми економимо й кошти мешканців, яким потім доведеться платити за тепло, а також й газ, який сьогодні є цінним та недешевим”, – каже посадовець.

Однак, додає Смушак, це створює певні проблеми, бо вимкнення та увімкнення щодня котелень призводить до заповітрень котелень й гідравлічних ударів.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.