Запропонували поворожити: на Калущині волинянки обікрали домогосподарство

Без рубрики

Калуський міськрайонний суд виніс вирок трьом жителькам Волині, які вчинили крадіжку поєднану із проникненням до житла, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах та в умовах воєнного стану.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галичину.

3 серпня 2022 року троє обвинувачених попросили родича відвезти їх до Івано-Франківська. 4 серпня вони вирушили до с. Перекоси Войнилівської ТГ Калуського району.

Прибувши до домоволодіння одна із жінок зайшла до літньої кухні, де виявила чоловіка, якому запропонувала поворожити, однак останній відмовився та попросив покинути територію домоволодіння.

Користуючись тим, що чоловік залишився у літній кухні, жінки проникли у хату за допомогою ключа, який віднайшли попередньо у коморі в приміщенні літньої кухні.

З хати викрали 8 000 доларів США, 20 000 польських злотих, ювелірні вироби. Після чого покинули місце вчинення кримінального правопорушення та викраденим майном розпорядились на власний розсуд, чим довели свій злочинний умисел до кінця.

Троє обвинувачених уклали угоди про визнання винуватості.

Потерпіла та її представник в останнє судове засідання не з’явилися, однак 03.10.2023 вона подала суду заяву, що їй відшкодована завдана злочином шкода, претензій до обвинувачених не має, просила не призначати їм покарання, пов’язане з обмеженням чи позбавленням волі.

«Під час розгляду справи встановлено, що порушень прав, свобод чи інтересів сторін або інших осіб не встановлено, затвердження даної угоди не суперечить інтересам суспільства», – йдеться у вироку суду.

Суд затвердив угоди про визнання винуватості.

Суд визнав обвинувачених винними та призначив кожній 5 років позбавлення волі. Водночас, звільнив їх від відбування покарання з іспитовими строками 2-2,5 роки.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.