У Долині чоловік після словесного конфлікту вбив співмешканку

Кримінал, Новини

Сьогодні, 8 листопада 223 року, слідчий суддя Долинського районного суду Івано-Франківської області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 42-річному жителю міста Долини, який обґрунтовано підозрюється в умисному спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть його співмешканки, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сторінку Долинського суду.

За версією органу досудового розслідування, потерпіла, попри материнський обов’язок дбати про своїх двох неповнолітніх дітей, в суботу, 4 листопада 2023 року, близько 21.30 год прийшла у квартиру до підозрюваного, який є її знайомий, де разом вживали алкоголь.
Вже за пів години виник словесний конфлікт після якого підозрюваний завдав співмешканці кілька ударів руками в область голови, чим спричинив їй тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми, крововилив під оболонки головного мозку, набряку та стискання головного мозку, в результаті чого за два дні потерпіла померла.
У судовому засіданні підозрюваний просив обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту або альтернативний запобіжний захід у вигляді застави, вказавши, що на утриманні має дітей, він проходить військову службу, має офіційний дохід та міцні соціальні зв’язки, наміру ухилятися від органів прокуратури та суду не має, свою причетність до дій, у вчиненні яких йому пред’явлено підозру, визнає та жодним чином не бажає перешкоджати розслідуванню кримінального провадження.
Слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав вважати, що застосування підозрюваному більш м’якого запобіжного заходу, а ніж тримання під вартою не зможе запобігти ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України, оскільки він підозрюється у вчиненні тяжкого злочину в стані алкогольного сп’яніння із застосуванням насильства, що спричинило смерть потерпілої.
Дані обставини є істотними та такими, що виправдовують тримання підозрюваного під вартою, що згідно з практикою Європейського суду з прав людини повинно забезпечити високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів.
Тож підозрюваний очікуватиме завершення досудового розслідування під вартою.
Оскільки інкримінований злочин спричинив загибель людини, а також вчинений із застосуванням насильства слідчий суддя при постановленні ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не визначав розмір застави у кримінальному провадженні.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.