Воїн з Прикарпаття Ярослав Каляндрук отримав почесний нагрудний знак “Золотий хрест”

Війна, Новини, Політика

Військовослужбовець Ярослав Каляндрук із с. Ямниця відзначений почесною нагородою Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного “Золотий хрест” за бойові заслуги.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайт Ямницької територіальної громади.

Воїн за покликом серця вступив до лав ЗСУ на службу в розвідувальні війська ще у 2012 році. Тоді ж опанував навички бойового медика. Коли у 2014 р. розпочалася антитерористична операція, брав участь у визволенні країни від агресора на різних напрямках Харківської, Донецької та Луганської областей, зокрема неподалік міст Щастя, Маріуполь, сіл Сміле, Дебальцеве, Луганське.

З настанням повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 р., як справжній громадянин та патріот своєї країни, Ярослав у той же день відправився захищати державу від окупанта. Відтоді з побратимами побували в різних гарячих точках на півночі країни.

А сьогодні військовослужбовець, бувши бойовим медиком, продовжує стримувати ворога на передових лініях оборони у зоні бойових дій.

Як зазначено, за роки доблесної служби воїн отримав військові нагороди за зразкову службу та захист вітчизни, а цьогоріч у червні Ярослава Каляндрука було відзначено почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ “Золотий хрест” за бойові заслуги, мужність і сумлінне виконання поставлених завдань на бойових позиціях.

“Вітаємо нашого земляка з отриманням військової нагороди. Це велике досягнення, що підтверджує силу характеру, відвагу та самопожертву у великій справі.

Щиро дякуємо Ярославу за хоробрість, героїзм, патріотизм та захист України і всіх нас, зичимо міцного здоров’я, якнайшвидшої перемоги та щасливого повернення додому” – наголосив голова Ямницької громади Роман Крутий.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.