В Івано-Франківській громаді діють програми допомоги військовослужбовцям (фото)

Війна, Новини, Суспільство

З метою реалізації заходів мобілізаційної підготовки та завдань територіальної оборони в Івано-Франківській громаді прийняли дві програми.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Про це на брифінгу шостого листопада розповів заступник міського голови, директор Департаменту по взаємодії зі Збройними силами України, Національною гвардією України, правоохоронними органами та надзвичайними ситуаціями Руслан Гайда.

Так — це довгострокова програма фінансування мобілізаційних заходів та оборонної роботи Івано-Франківської міської ради на 2019 – 2023 роки й програма заходів національного опору Івано-Франківської ТГ на підтримку добровольчих формувань на 2023 рік.

За словами заступника міського голови, виплати з програми підтримки осіб, які беруть участь у бойових діях можуть отримати захисники, які беруть участь в бойових діях та зареєстровані на території Івано-Франківської громади.

А також бійці, які з-поміж ВПО, зареєстровані в громаді та мають дійсну довідку.

На сьогодні, продовжує Гайда, надійшло 3 244 заяви, для 2 819 МВК прийняв рішення про виплати, а 2 243 бійці профінансували на суму 44 мільйони 860 тисяч гривень.

“Ми співпрацюємо з 20 військовими частинами, приділяємо більше уваги нашим, які були сформовані на території нашої громади.

А також працюємо й з тими частинами, які виконують бойові завдання на передовій.

Закуповуємо всі необхідні матеріали, які потрібні бійцям”, – зазначив посадовець.

Місто співпрацює з наступними військовими частинами:

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.