“Дуже популярні екскурсійні тури та тури вихідного дня”: як розвивається туризм на Прикарпатті в умовах війни

Новини, Суспільство, Туризм

Туризм може існувати та розвиватися навіть у час війни. Ба більше, на Прикарпатті цей літній сезон був кращий для туристичного бізнесу, аніж торік.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю Віталія Передерка, керівника відділу туризму ОВА.

“Взимку більше коштів, а влітку більше людей. На розподіл туристичних потоків на Заході України впливає, звичайно ж, логістика. Якщо керівництво громади відкрито не тільки декларує, але й демонструє, куди йдуть місцеві туристичні податки та збори, то бізнес бачить, що ці кошти не пропадають.

Частина з них могли б сплачувати туристичний збір, але, на жаль, по показниках ми цього не бачимо”, – каже Віталій Передерко.

Керівник відділу туризму розповідає, що цьогоріч літом були дуже популярні екскурсійні тури, або тури вихідного дня.

Так, 14 мільйонів гривень туристичного збору отримав бюджет Івано-Франківщини за дев’ять місяців 2023 року, а це своєю чергою на 3% більше, ніж за такий же час минулого року.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.