Бруківка не вартує життів: у Франківську громадськість вимагає у влади сконцентруватися на допомозі ЗСУ (фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську перед адмінбудинком десятки людей зібралися на мирну акцію. Громадськість вимагає у міської й обласної влади збільшити фінансування на допомогу Збройним силам України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку“.

За словами учасника акції Григорія Федосенка, таку акцію в Івано-Франківську влаштовують вже вдруге. І попри те, що попередня не набула очікуваного розголосу, за останній тиждень “хитаються крісла деяких чиновників”.

“Ми бачимо поступки міського голови, що тисяча дронів буде закуплена. Обласна військова адміністрація взагалі працювала на випередження — спрямувала 145 мільйонів гривень на потреби військових. А також при ОВА створено робочу групу з проведення моніторингу державних закупівель. Тож наші акції все ж досягли своєї мети. Будемо судити по справах, а не постах у фейсбуці”, – каже Федосенко.

Небайдужий франківець Максим Сич зазначає, у міської влади — інші пріоритети. Її увага сконцентрована на благоустрій прибудинкових територій та десятки комунальних підприємств.

“За півтора року до міського бюджету надійшло 687 мільйонів так званого військового ПДФО. Насправді бюджет Франківська набагато більший і всі ці цифри можна і треба було витрачати на закупівлю дронів, машин, словом, на все, що потрібно на фронті.

У нас, наприклад, є підтримка фермерів, де вони можуть отримати 100 тисяч гривень на своє господарство. При цьому так само 100 тисяч міська влада виплачує сім’ї загиблого військового. Це взагалі неадекватно і не співмірні суми”, – каже Сич.

Серед учасників акції — Ніна, дружина військового ЗСУ, який з березня 2022 року на передовій. Вона зазначає, що допомога захисникам потрібна завжди — більша і краща.

“Бруківка не вартує життів, хлопцям потрібна допомога. Дітям потрібні тати живі додому. Зараз час дронів, треба допомога!”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.