В Україні запустять Єдиний державний реєстр домашніх тварин (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

3 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин — собак та котів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-Інфо.

Мета запуску Реєстру — створити комплекс заходів для безпеки та добробуту тварин і їх власників, а також адаптувати українське законодавство до міжнародних стандартів у сфері поводження з тваринами.

Згідно з постановою реєстрація тварин власниками є добровільною та безкоштовною.

Під час брифінгу представники Уряду розказали про переваги запуску проєкту для власників домашніх тварин та, як в майбутньому працюватиме Реєстр.

Денис Башлик, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації

Ольга Шевченко, заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головний державний ветеринарний інспектор України, Головний державний інспектор України

Мстислав Банік, керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України.

Нагадаємо, з 2015 року в Україні діє закон, який передбачає обов’язкову реєстрацію й ідентифікацію обмеженого переліку сільськогосподарських тварин, серед яких – велика рогата худоба, коні, свині, вівці.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.