За минулі два тижні на Івано-Франківщині зафіксовано 7 випадків захворювання на гепатит А

Здоров'я, Новини, Суспільство

Головний державний санітарний лікар Івано-Франківщини Руслан Савчук спростував інформацію, яка поширюються в соцмережах, про госпіталізацію протягом однієї доби 7 пацієнтів з діагнозом гепатит А.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

Пацієнти захворіли з 13 жовтня по 01 листопада і ці випадки класифікуються як поодинокі.

Про це Руслан Савчук повідомив у соцмережі Фейсбук:

Протягом сьогоднішнього вечора мережею поширюється інформація, що в нашій області начебто протягом 31.10 – 01.11.2023р. госпіталізовано 7 пацієнтів з діагнозом Гепатит А.

Повідомляю: всі ці випадки зареєстровані від 13.10 – до 01.11.2023р. та вважаються спорадичними (поодинокими). На даний час спалаху гепатиту А в нашій області не спостерігаємо.

Ми щоденно моніторимо епідемічну ситуацію та у випадку зростання захворюваності інформуватимемо громадськість та органи влади для вжиття заходів.

Довідка.

 Гепатит A – вірусне захворювання, що вражає печінку та може мати як легкий, так і тяжкий перебіг. Фактори передачі — вода, їжа, брудні руки, особисті речі. Вірус гепатиту A передається внаслідок вживання забруднених харчів або води, через недотримання особистої гігієни, а також у сім’ях, коли інфікована людина готує їжу для всіх членів сім’ї.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.