Парамедикиня з Рогатина Вікторія Савків отримала бойовий “Хрест Хоробрих” (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Пластунка та парамедикиня Вікторія Савків з Рогатина нагороджена почесним нагрудниим знаком Головнокомандувача Збройних Сил України “Хрест хоробрих”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

Вікторія стала першою пластункою, яка отримала таку нагороду, повідомив голова Крайової Пластової Ради Юрій Юзич.

“Ця відзнака Залужного “за героїчний вчинок, пов’язаний з ризиком для життя (здоров’я) під час участі у бойових діях”. Віка Савків – вихованка гуртка юначок “Ластівка” у Рогатині. Присягу склала в 2017 році. Це четверта така відзнака серед пластунів. Вітаю, Віко! Це дуже крута нагорода! СКОБ!”, – написав Юзич у фейсбуці.

Парамедикиня з Рогатина Вікторія Савків отримала бойовий "Хрест Хоробрих" 1

Вікторія Савків навчалася в Острозькій академії на юриста, волонтерила у БУР, є випускницею Української академії лідерства. Після повномасштабного вторгнення приїхала з Польщі і стала парамедикинею.

Почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України “Хрест хоробрих” вручається військовослужбовцям та працівникам Збройних Сил України за героїчний вчинок, пов’язаний з ризиком для життя під час участі у бойових діях, а також із встановлення та підтримання миру і безпеки.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.