У селі Голинь на Франківщині місцеві жителі виготовляють гарбузові цукати для військових (відео+фото)

Відео-новини, Війна, Новини

У селі Голинь Калуського району, що на Івано-Франківщині, люди виготовляють цукати із гарбуза для воїнів ЗСУ. На фронт військовослужбовцям вже передали 100 пакунків цукатів. Така ж кількість фасованого продукту — готова до відправлення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне, розповіла жителька села Голинь Надія Дорик.

Нарізають гарбуз, сушать та пакують цукати на території місцевої церкві.

Надія Дорик каже: аби приготувати хороші цукати, їх треба довести до кипіння, потім дати кілька годин постояти й так тричі.

У Голині виготовляють гарбузові цукати для військових

“Ми подумали робити такі перекуси для хлопців. За раз маємо нарізати 30 кг гарбуза, додати до нього 7 кг цукру і 2 кг апельсинів. Головне — коли кипить, треба виключати, аби не перекипіло. Потім розкладаємо сушити”, — розповідає Надія Дорик.

З її слів, до імпровізованої кухні протягом місяця гарбузи зносять не тільки жителі Голині, а й навколишніх сіл.

“Цукати всередині з пудрою і крохмалем, аби не злипалися. Хлопці взяли собі в кишеню, пішли на позицію. Це — дуже корисно. Тут ще плюс апельсини — багато вітаміну С. Цукати смачні виходять, і не скажеш, що то — гарбуз”, — каже Надія Дорик.

Гарбузи

Жителька Голині Галина Луців розповідає, що найбільший гарбуз, який їм привозили, важив 38 кг. Проте, каже жінка, різати його було не важко: “Це — не важка робота. Хлопцям нашим точно важче. Головне — бажання і час”.

Гарбузові цукати для військових

Старший брат церковного братства у Голині Іван Мазурик каже: першу партію гарбузових цукатів вже відправили військовослужбовцям села, які нині боронять країну від військових РФ.

“Це — 102 бригада, 57 бригада, 80 бригада. Там, де служать наші голинські воїни. Туди відправляємо”, — говорить Іван Мазурик.

Жителі села Голинь готують сухі борщі для військових

Разом із гарбузовими цукатами жителі села Голинь відправляють на передову сухі борщі. Їх виготовляють від початку повномасштабної війни. Мар’яна Компанієць, яка разом з іншими готує для бійців, каже: усі овочі висушують вдома, а потім разом фасують суху страву.

“Один — картоплю, інший — шампіньйони, моркву, цибулю. Потім усе звозимо і збираємо, фасуємо. Хлопці завжди дякують нам. Це дає стимул ще більше готувати”, — розповідає Мар’яна Компанієць.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.