На війні за Україну загинув військовий з Рогатинщини Роман Осташ (фото)

Війна, Новини, Суспільство

Сумна звістка сколихнула село Воскресинці.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

30 жовтня під час важких боїв на схід від населеного пункту Невське Луганської області загинув захисник з Рогатинщини Роман Осташ, позивний “Хав’єр”.

“Без рідної людини залишились дружина, батьки та брати. Рогатинська міська рада висловлює щире співчуття родині і побратимам полеглого воїна. Хай Господь дасть сили Вам пережити це невимовне горе. Вічна пам’ять герою!”, – йдеться у повідомленні Рогатинської міської ради.

Свій шлях воїна Роман Осташ розпочав першого березня 2022 року. Харків, Луганська область … Географія важких боїв, у яких брав участь наш Захисник спершу як стрілець-санітар, згодом – керівник відділення. За сумлінну службу він отримував численні нагороди, зокрема нагрудний знак «Золотий хрест» Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного та грамоти різних рівнів.

“Роман Осташ був дуже здібним, розумним, працьовитим хлопцем. Мав багато друзів та був чудовим сином, братом, чоловіком. Як мовиться:«Людина – душа». Про це свідчить його військовий щоденник у TikTok, де наш земляк з-поміж «гарячих» буднів війни та постійних ворожих обстрілів розповідає про справжню дружбу”,  додають у міській раді.

На війні загинув військовий з Рогатинщини Роман Осташ

Про час зустрічі полеглого захисника та чин похорону повідомлять додатково.

Довідково: Роман Осташ народився 17 березня 1992 року в селі Воскресинці на Рогатинщині. Закінчив місцеву школу і вступив у Новороздільський політехнічний фаховий коледж, обравши нелегкий напрямок – «Програмування». У 2013-2014 роках юнак пройшов підготовку в армії.

Відтак працював на Захід-Агро МХП (Воскресинцівський елеватор), а згодом тривалий час підзаробляв на життя за кордоном. У 2022 році одружився, а невдовзі Роман і його дружина Тетяна могли святкувати річницю одруження – 15 листопада. «Хав’єр» старався приїхати у відпустку з Луганщини до їхньої пам’ятної дати, але на жаль не судилося…

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.