Понад 80% мешканців України вважають, що вибори потрібно провести після війни (відео+інфографіка)

Новини, Політика, Суспільство

Понад 80% українців переконані, що вибори потрібно проводити після завершення війни, а зараз вони не на часі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на опитування КМІС.

Нагадаємо, що цієї осені завершуються повноваження Верховної Ради, а наступної весни – президента України.

@gudzinskiy_life #вибори #зеленський #вру #верховна_рада #україна🇺🇦 #перемога🇺🇦 #путин #контрнаступзсу🇺🇦 #наступ #зсу #всу ♬ Epic News – DM Production

Окрім цього, 16% українців вважають, що вибори потрібно провести незважаючи на те, що повномасштабна війна триває.

Що стосується регіонів, то у всіх переконані, що вибори не потрібно проводити під час війни. Що стосується Заходу України, то 84% вважають, що зараз не на часі проведення виборів.

Однак, не дивлячись на такі показники, 88% українців наполягають, що в країні має будуватися розвинена демократична система відповідно до норм Європейського Союзу. За таке обмеження прав громадян на період відновлення після війни виступають 7% респондентів.

Упродовж 30 вересня-13 жовтня 2023 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки «Омнібус», до якого були включені запитання щодо того, коли мають бути проведені вибори та щодо ставлення до можливого обмеження прав громадян на період відновлення.

Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням) опитано 2007 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України (у межах, які контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року). До вибірки не могли потрапити мешканці тимчасово окупованих територій, а також опитування не проводилося з громадянами закордоном.

Формально за звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% – для показників, близьких до 10%, 1,1% – для показників, близьких до 5%.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.