Нардеп Рахманін назвав головні причини, чому варто мобілізувати молодих чоловіків

Війна, Новини, Політика

Загальна мобілізація в Україні триває з 24 лютого 2022 року. Чоловіки стали на захист Батьківщини, коли рф здійснила повномасштабне вторгнення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю “Українській правді”.

Сьогодні ж Сергій Рахманін – народний депутат та член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки вважає, що певні характеристики бою вимагають мобілізовувати молодих.

На запитання, чи варто очікувати посилення мобілізаційних процесів найближчим часом, народний депутат відповів, що ця війна вже має всі характеристики так званої війни на виснаження, тобто це завжди війна ресурсів. І один із найважливіших ресурсів – мобілізаційний.

“Коли планувалася велика наступальна операція (яка і зараз триває), то, починаючи з листопада і приблизно по квітень–травень мобілізаційні плани суттєво збільшувалися.

Зараз, наскільки я розумію, додаткова потреба в ресурсах знадобиться і через втрати особового складу (через загиблих, поранених під час бойових дій) і, можливо, через необхідність формувати нові з’єднання, нові бригади.

Донедавна громадяни, яким не виповнилося 28 років і які не служили в ЗСУ, не могли бути мобілізованими. Військові наполягали на тому, що їм необхідний цей мобілізаційний ресурс і просили нас знизити цю планку. Ми її знизили”, – каже народний депутат.

До слова, потребу в необхідній кількості людей, в тому числі молодих, визначає Генштаб.

“Чому ідеться, щоб мобілізовувати більш молодих? Тому що їх вимагають певні характеристики бою. Наприклад, штурмові дії, коли особовий склад викидається за 8-10 кілометрів від лінії бойового зіткнення і далі іде, тягнучи на собі десятки кілограмів: зброю, боєкомплекти, харчування, бронежилети. Вони долають пішки цю відстань і практично без паузи починають штурмові дії. Якщо людині, умовно кажучи, 55 чи 57, це для нього достатньо важке випробування.

Друге питання – війна зараз стає більш сучасною: активно використовуються БПЛА, комп’ютерні програми. Це потребує більших навичок і, відповідно, людей, які мають ці навички або можуть легше ним навчитися. Людину, яка щойно опанувала телефон, дуже важко швидко навчити якимось практичним речам роботи з певними комп’ютерними програмами”, – каже Рахманін.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.