Шойгу показали в дивній будівлі з камуфляжем усередині, запевняють − був в Україні (фото)

Війна, Новини, Політика

Російське Міноборони продовжує всіляко демонструвати, що його очільник Сергій Шойгу нібито бере активну участь у війні проти України і навіть час від часу буває на фронті − 25 жовтня в Telegram опублікували чергове відео нібито поїздки Шойгу в Україну.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Міноборони РФ у Telegram

Міноборони запевняє, що Шойгу нібито перевірив передовий пункт управління російського угруповання військ “Восток” на Південно-Донецькому напрямку.

На командному пункті він нібито заслухав доповіді командувача угрупованням і офіцерів штабу щодо поточної обстановки, характеру дій противника і виконання російськими військами бойових завдань на основних тактичних напрямках.

Шойгу показали в дивному приміщенні, яке чомусь зсередини камуфльоване маскувальними сітками, і на тлі зразків різної зброї та безпілотників.

 

Він дивився якісь карти та інші папери, які на відео заблюрили, жестикулював і навіть один раз ударив кулаком по столу у вертольоті. Однак, про що саме йшлося під час цього “візиту”, невідомо, тому що Шойгу на відео говорить лише 2 слова − “Товариші офіцери”, далі звук вимкнений.

Повідомляється, що командувач угруповання “Восток” генерал-лейтенант Андрій Кузьменко доповів про виконання доручення Шойгу “щодо формування в підлеглих військах штатних підрозділів застосування БПЛА, укомплектування їх підготовленими фахівцями, а також забезпечення всіх підрозділів ударними і розвідувальними безпілотними комплексами, включно з FPV-дронами”.

А також про “особливості тактики дій штурмових загонів… під час виконання бойових завдань із захоплення штурмовими групами опорних пунктів ЗСУ” тощо.

 

Міноборони РФ підкреслило, що Шойгу нібито звернув особливу увагу командувача і командирів на “своєчасне і достатнє забезпечення всього особового складу угруповання новим зимовим обмундируванням, а також на формування додаткового оперативного резерву зимової форми одягу та утепленого взуття”.

Чому це важливо: Росія на фоні українського контрнаступу намагалася всіляко демонструвати нібито постійну присутність військового керівництва на фронті. Зокрема, у серпні окупанти заявили, що начальник Генштабу ЗС Росії Валерій Герасимов нібито побував на тимчасово окупованій території Запорізької області України. За кілька днів нібито в Україні показали вже і Шойгу.

Однак з відеозвітів Міноборони РФ ніколи незрозуміло, де ж насправді бували його керівники.

Більше того, відомство уже ловили на брехні.

Наприклад, 18 грудня 2022 року Міноборони РФ опублікувало відео, на якому його глава Сергій Шойгу нібито облітає позиції військових на вертольоті. Але пізніше виявилося, що насправді Шойгу був на відстані близько 80 кілометрів від лінії фронту – у тимчасово окупованому Криму.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.