Замість селищ міського типу поселення: Зеленський підписав закон (інфографіка)

Новини, Суспільство

Президент Володимир Зеленський 24 жовтня підписав закон №8263, згідно з положеннями якого скасовується поняття “селище міського типу” і натомість запроваджується “поселення”.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на закон №8263 “Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України” на сайті ВРУ, нардеп Ярослав Железняк у Telegram

“Метою прийняття законопроекту є законодавче визначення порядку врегулювання окремих питань адміністративно-територіального устрою незалежної України, а також затвердження окремих засад функціонування територіальних одиниць України, зокрема врегулювання порядку їх утворення, ліквідації, встановлення та зміни межі, віднесення до різних категорій, найменування та перейменування тощо”.

 

Натиснути для збільшення
 Даний закон скасовує поняття “селище міського типу” та запроваджує “поселення”.

 

Натиснути для збільшення

При цьому законом “поселення” визначено як компактне місце проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.