Кремль наказав пропагандистам не розповідати про злочини окупантів, які повернулись з війни

Війна, Новини, Політика

Адміністрація президента країни-агресора дала нові вказівки державним та провладним російським ЗМІ не публікувати новини про злочини росіян, які повернулися з війни в Україні, зокрема, про найманців та помилуваних владою ув’язнених.

Про це повідомляє Meduza з посиланням на близьких до влади співробітників видань, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Співрозмовники уточнили, що раніше їм не надсилали подібних вказівок. Деякі провладні ЗМІ із задоволенням публікували подібні новини, бо “кримінал завжди дає хороший трафік, а згадка про СВО в заголовку підігріває аудиторію, робить новину більш клікабельною”.

Наприклад, у середині жовтня одне з видань повідомляло про те, що колишній найманець “ПВК Вагнер” повернувся з війни та зарізав бабусю-інваліда через гроші.

Близький до АП співрозмовник видання пояснив, що обмеження на такі новини “назріли, щоб росіяни не вважали бійців потенційними злочинцями, не боялися їхнього повернення”.

Він також зазначив, що по-справжньому “патріотичні журналісти” і до рекомендацій Кремля розуміли “недоречність” таких публікацій.

У свою чергу джерело видання, близьке до адміністрації президента РФ, підкреслило, що начебто “є бажання показати, що з фронту повертаються реально ввічливі, чуйні й турботливі люди”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.