На відновлення мостів після вибуху нафтопроводу в Стримбі виділено мільйон гривень

Новини, Суспільство

На сесії Надвірнянської міської ради прийняли рішення про виділення коштів на відновлення мостів, які згоріли в техногенній катастрофі, 30 вересня. Загалом у Стримбі Надвірнянської громади потрібно відновити біля 5-6 мостів.

Про це під час традиційного відеозвернення повідомив голова громади Зіновій Андрійович, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пише ПІК.

“Все робимо для того, щоб відновити пошкоджену інфраструктуру в селі Стримба, ще за довго до трагедії ми запевнили мешканців вул. Нижня та Лісова в села Стримба про те, що мости, які вже вийшли з ладу будуть відновленими”, – зазначив він.

Андрійович додав, що мости планують відновити до кінця року та подякував депутам міськради за виділення одного мільйона гривень на це.

30 вересня орієнтовно о 17:00 стався порив нафтопроводувнаслідок чого розлилися нафтопродукти вздовж потічка на площі 100 м². Опісля трапилася пожежа. Вогонь перекинувся на приватний будинок.

Внаслідок пожежі на нафтопроводі травмувалися дев’ятеро людей. На жаль, двоє з них померли у Німеччині, їх туди траспортували з Львівського опікового центру.

Станом на 2 жовтня спеціалісти Держпродспоживслужби у селі Стримба, за 500 м до пориву нафтопроводу, зафіксували збільшення сажі у 15 разів та майже удвічі — азоту діоксиду та оксиду вуглецю.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.