ХАМАС звільнив двох американських заручниць

Війна, Новини

Палестинський рух ХАМАС у п’ятницю звільнив двох громадян США, яких тримав у заручниках після нападу на Ізраїль 7 жовтня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на CNN та The Times of Israel.

У ХАМАС стверджують, що ухвалили рішення про звільнення двох заручників у результаті перемовин із Катаром (там базується керівництво політичного крила ХАМАС).

“У відповідь на зусилля Катару бригади “Аль-Кассам” звільнили двох американських громадян (матір і її дочку) з гуманітарних міркувань, а також щоб довести американському народу і всьому світу, що заяви Байдена і його фашистської адміністрації є неправдивими і безпідставними”, – йдеться в заяві.

Джерела ЗМІ повідомляють, що йдеться про жінку та її доньку, яких вирішили відпустити із Сектору Гази “з гуманітарних міркувань” через поганий стан здоров’я матері. Їх передали Червоному Хресту, й вони найближчим часом виїдуть через Єгипет.

В ізраїльських медіа пишуть, що звільнення заручників – це односторонній крок ХАМАС, й Ізраїль нічого не пропонував взамін.

Офіційно ані Вашингтон, ані Єрусалим не коментували ситуацію.

За даними ізраїльської сторони, в заручниках у ХАМАС перебувають понад 200 людей – громадян Ізраїлю, а також іноземців, переважно з другим ізраїльським громадянством.

Про участь у переговорах щодо звільнення заручників раніше заявляла Туреччина, а у США не виключали, що можуть залучити військових для звільнення американців із Сектору Гази.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.