В Україну повернулися четверо викрадених окупантами дітей

Новини, Суспільство

Наші діти повертаються додому, до своїх родин.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака.

“Я раніше писав, що в межах реалізації затвердженого плану дій Президента Bring Kids Back UA нам вдалося повернути ще чотирьох українських дітей.

Це 17-річна дівчина та троє хлопчиків – шести, трьох та дев’яти років. Вони вже вдома, разом зі своїми рідними”, – наголосив Андрій Єрмак.

Як зазначив Єрмак, у кожного з них є власна історія. Їх мають чути у різних країнах світу, щоб мати справжнє уявлення про злочини росії.

Матір та син не бачились з початку повномасштабного вторгнення рф до України.

Родина проживала на території Херсонської області, а з початком війни жінка-військовослужбовиця перейшла в розпорядження військової частини та пішла захищати Україну. Її неповнолітній син залишився вдома з бабусею і дідусем. росія окупувала частину Херсонщини. Мати не могла евакуювати сина, потрапила в полон. Згодом жінку вдалося звільнити, вона почала шукати свого сина і нам вдалося його знайти та повернути з родичами.

До початку війни хлопчик, маючи вроджені проблеми зі здоров’ям, перебував у закладі на Херсонщині, де його готували до операції в Охматдиті. Через вторгнення рф батькам дитини довелося евакуюватися, а хлопчик потрапив в окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму. І зараз, після тривалої розлуки, родина разом.

Ще один хлопчик опинився у Брянський області, у дитячому будинку. Його бабуся не здавалася, разом з нами шукала дитину, яка зараз вже з нею.

Зокрема, таких історій дуже багато. росія цинічно викрадає дітей, проводить примусову русифікацію, приховує факти всиновлення росіянами.

“Наше завдання від Володимира Зеленського – повернути додому всіх. Разом з уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Дмитром Лубінцем та нашою командою працюємо над цим.

Українські діти будуть вдома. росія буде відповідати за геноцид”, – прокоментував Андрій Єрмак.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.