У Франківську урочисто відкрили оновлений перший поверх обласного перинатального центру (фото)

Здоров'я, Новини, Суспільство

Оновлені приміщення та відділення – це комфорт, захист і безпека пацієнтів Івано-Франківського обласного перинатального центру.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

Вперше на Прикарпатті жінки зможуть отримувати медичну допомогу європейського рівня. Обласний перинатальний центр – це єдиний родопомічний заклад надання перинатальної допомоги 3-го рівня в Івано-Франківській області. Впродовж останніх років центр почав реформування і успішно реалізує впровадження нових і сучасних перинатальний технологій.

“Ми сьогодні відкриваємо цілком оновлений перший поверх нашого перинатльного центру. Тут на понад 1000 квадратних метрах ми створили комфортні умови. Цей шлях був довгий, адже ми прискіпливо ставимося до того, що робимо для наших пацієнтів“, – зазначив Юрій Павлушинський, генеральний директор Івано-Франківського обласного перинатального центру.

У п’ятницю, 20 жовтня, Івано-Франківський обласний перинатальний центр урочисто відкрив оновлений головний перший поверх. Тут розташовані всі основні приміщення і служби, з якими контактують пацієнти, коли звертаються до медичного закладу. Після реконструкції змінено все – планування приміщень, оснащення, технічне забезпечення, організація роботи медичного персоналу.

Під час урочистостей очільниця області передала перинатальному центр сучасний ШВЛ-апарат. А святі отці вручили ікону Пантелеймона.

“Сьогодні багато людей потребують підтримки та допомоги. Ми довго мріяли про потужний перинатальний центр на Прикарпатті. І сьогодні ми його маємо. Дякую вам за вашу працю”, – зазначила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук.

DSC 0138 scaled

Відтепер, жінка може не лише народити комфортно та безпечно, а й отримати емоційне та психологічне задоволення, перебуваючи у максимально зручних і безпечних умовах весь період перебування в стаціонарі. Перед початком кардинальних змін перинатальний центр провів опитування жіночого населення, вивчив досвід колег з інших регіонів України і створив свій перспективний план розвитку.

DSC 0058 scaled

В оновленій частині розташовані наступні служби, підрозділи та відділення: ресепшн із зоною очікування, приймальне відділення, кабінети мамографії та рентгенографії, школа для майбутніх батьків, гардероб та камера схову, клініко-діагностична лабораторія, діагностичний блок, кабінети катамнестичного спостереження, пологовий блок з палатами сумісного перебування, виписна кімната, адміністративні, службові та допоміжні приміщення.

DSC 0028 scaled

Сучасний дизайн, потужна інформаційна підтримка, новітнє устаткування та обладнання, а також орієнтація на обслуговування інклюзивних пацієнтів забезпечують нові можливості для надання повноцінної допомоги населенню нашого регіону на найвищому рівні.

DSC 0042 1 scaled

Ця подія особливо важлива ще тим, що навіть в умовах війни ми змогли зробити такі зміни! Ми можемо забезпечити якісною медичною допомогою як жителів Прикарпаття, так і наших громадян зі східних регіонів нашої України, які в цей нелегкий час перебувають в нашому регіоні.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.