В Україні внесли зміни до правил перетину кордону: що варто знати прикарпатцям

Війна, Новини, Суспільство
Кабінет Міністрів вніс зміни до правил перетину державного кордону для військовозобов’язаних чоловіків.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.
Як повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук, збільшили дозвільний «ліміт» для водіїв, які здійснюють міжнародні автоперевезення.
Так, нововведення схвалені з метою забезпечення дотримання положень Європейської угоди щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні автомобільні перевезення (ЄУТР).
Зокрема, збільшили кількість водіїв, які можуть перетинати держкордон на пасажирському та вантажному транспортному засобі ліцензіата:
  • для вантажних транспортних засобів збільшено з одного водія до двох;
  • для пасажирських — з двох водіїв до трьох.

Нагадаємо, в Україні з початку повномасштабного російського вторгнення триває загальна мобілізація. Зокрема, востаннє воєнний стан та мобілізацію продовжили щонайменше до 15 листопада 2023 року.

Внаслідок цього військовозобов’язаним чоловікам заборонено виїжджати за кордон, втім є винятки.

Так, під час воєнного стану законом не заборонено перетинати кордон України таким категоріям:

  • жінки, які не є держслужбовицями та не є військовослужбовицями;
  • чоловіки віком до 18 років та від 60 років;
  • особи, виключені з військового обліку за рішенням військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби із відповідними документами із ТЦК;
  • чоловіки громадяни України, які постійно мешкають на території іншої держави, якщо вони стоять на консульському обліку за наявності відповідних позначок у паспорті;
  • чоловіки, близькі родичі яких загинули або зникли безвісти під час проведення АТО/ООС, які мають документ про родинні зв’язки із загиблим, документ, який підтверджує інформацію про факт її загибелі або зникнення безвісти.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.