Бронежилети українського виробництва

Війна, Новини, Суспільство

Потреба в системах індивідуального захисту військових зростає. Змінюються і критерії до таких виробів – посилюються вимоги щодо безпеки.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Одним з популярних засобів при проведенні військових операцій є бронежилет. На них покладається функція захисту від уламкових та кульових поранень. В нашій країні зацікавлені у покращенні захисту військових, тому виробники займаються розробками бронежилетів українського виробництва стандартного та модульного типу відповідно до стандартів НАТО.

Бронежилети: основні критерії вибору

Сучасні виробники пропонують різні формати бронежилетів – вони можуть бути в якості окремого виробу, так і бути частиною основного екіпірування бійця. Популярні варіанти захисного спорядження перевіреної якості можна придбати в магазині Балістика.

Якщо в планах обрати надійний бронежилет, слід звернути увагу на ряд критеріїв.

  • Детально ознайомитися з характеристиками виробу – він повинен забезпечувати надійний захист від куль та уламкових частин.
  • Клас бронежилету. Для цього врахувати тип зброї, яку можуть використати.
  • Тип носіння виробу: зовнішній чи прихований.
  • Продумати необхідну площу захисту. В залежності від типу та розмірів бронежилету показник може складати від 18 до 42 дм2.

Практично всі бронежилети складаються з 4 елементів. Спеціальний чохол та пакет є обов’язковими компонентами – вони одночасно забезпечують перший етап захисту та дозволяють надійно втримувати основну частину жилету. В більшості виробів передбачений і другий рівень захисту – зафіксована спеціальна плита. Вона може бути або цілісною, або ж складатися з кількох елементів, виготовлених з різних матеріалів (частіше всього це поліуретан, кераміка або метал).

Найдорожчими та тими, що дадуть максимальний захист будуть спеціальні модульні захисні тканини. Наявність четвертого компоненту є необов’язково – це використання додаткових захисних частин для захисту більшої частини тіла та різних функціоналів. На бронежилеті може бути і додаткове маркування (наприклад, якщо виріб використовується не військовим, а журналістом в зоні проведення бойових дій).

Клас захисту: що потрібно знати

Серед всіх критеріїв вибору клас захисту є одним з найважливіших.

Класи бронежилетів та їх особливості.

  • Спеціальні бронежилети, які ідеально захищають від вистрілів мисливських гвинтівок та холодної зброї.
  • 1 клас. Гарантує надійний захист лише від пістолетів. Його перевага – мала вага та зручність використання.
  • 2 клас. В основу такого жилету додають металеві пластини для захисту найбільш вразливих місць. Вага їх складає, зазвичай, не більше 5 кг.
  • 3 клас. Передбачена більша площа металевих частин та якісніша тканинна основа. Передбачений і демпферний шар. Вага часто складає 9-11 кг. Військовий в такому жилеті добре захищений від легкої стрілецької зброї.
  • 4 клас. Як і жилети 5 класу, гарантують хороший захист і від АК. Їх закуповують для поліції та армійських підрозділів. В якості основного захисного елементу використовуються надійні та легкі металеві пластини (часто виготовлені з титану чи алюмінію).
  • 5 клас. Оптимальний варіант захисту від куль автоматів (в тому числі й АК). Захист від куль вагою до 8 г.
  • 6 клас. Популярні варіанти бронежилетів, які гарантують максимально надійний захист. Ті, хто використовують їх, забезпечують собі захист від кулеметів та різного роду гвинтівок, автоматів. В основному це сучасні варіанти жилетів, які укомплектовані якісними пластинами та модульними елементами. Вони мають велику вагу та можуть бути не зовсім зручними, але забезпечують максимальний рівень надійності та безпеки.-

Обираючи бронежилет, орієнтуватися на свій комфорт, враховувати розмір. Виробники часто пропонують додаткові захисні елементи до бронежилета. Обираючи їх, краще переконатися, що вони будуть надійно прикріплені саме до цього виробу.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.