“Школи мають право самостійно вирішувати”, – Марцінків про канікули в навчальних закладах Івано-Франківська

Новини, Суспільство

Цього року в Івано-Франківську кожен навчальний заклад самостійно вирішує, коли дітям йти на канікули.

Про це в програмі “Запитай у влади” розповів міський голова Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

За словами посадовця, місто хоче, аби школярі на канікули пішли швидше й тривали вони до кінця січня.

“Зважаючи на те, що, на жаль, є не дуже сприятлива інформація про те, яка буде зима, ми вважаємо, що потрібно вчитись максимально, до моменту ймовірних відключень світла.

Тим паче цього року ми вперше будемо святкувати Різдво по новому календарю, тому діти підуть з 23 грудня на канікули. Але кожна школа може це ухвалювати самостійно”, – каже Марцінків.

Для тих навчальних закладів, які вирішили піти на канікули швидше, немає ніяких обмежень, продовжує очільник міста. Міська влада всього лише рекомендує період з кінця грудня та січень.

“Плюс завжди в час з кінця січня до початку лютого – у нас епідемія хвороб. А коли діти максимально довго сидять вдома, то не встигають розповсюдити вірус”, – переконаний Марцінків.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.