Британська розвідка, як і ISW, вважає малоймовірним прорив росіян до Куп’янська й Лиману

Війна, Новини, Політика

Розвідка Великої Британії зазначає, що протягом останніх двох тижнів окупаційні війська РФ наростили наступальну активність на напрямку Куп’янськ-Лиман, але значний оперативний прорив російської армії там є малоймовірним.

Про це розвідувальний огляд Міністерства оборони Британії за 18 жовтня, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  “Європейську правду“.

За даними британської розвідки, на вказаному напрямку російські окупанти посилили обстріли, а підрозділи 6-ї та 25-ї загальновійськових армій і 1-ї гвардійської танкової армії здійснювали атаки, але з обмеженим успіхом.

У розвідці припускають, що ця активність є частиною триваючого російського наступу, який ведеться на кількох напрямках на сході України.

Метою російських окупантів на напрямку Куп’янськ-Лиман, як зазначили у відомстві, є просування на захід до річки Оскіл для створення буферної зони навколо Луганської області.

“За останні місяці ЗС РФ наростили бойовий потенціал на напрямку Куп’янськ-Лиман. Однак українські війська зберігають тут значну оборонну присутність, і малоймовірно, що сухопутним військам РФ вдасться досягти значного оперативного прориву”, – розвідка Британії.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.