У Повітряних силах пояснили, чим важливі удари по аеродромах Луганська і Бердянська

Війна, Новини, Політика

Ураження аеродромів російських сил важливе для України, оскільки там базуються вертольоти, які працюють близько до лінії фронту і можуть вражати військову техніку Сил оборони.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі “Радіо Свобода“.

Ігнат прокоментував дані Страткому та Генштабу про удар Сил оборони по аеродромах військ РФ поблизу окупованих Луганська і Бердянська.

Речник ПС пояснив, що не володіє інформацією, що, як і чим було ймовірно уражено на аеродромах, але пояснив, що загалом ураження такої техніки як вертольоти противника, які він використовує – Ка-52, Мі-24 – це безумовно добре для української сторони. Тому що вертольоти разом із тактичною авіацією постійно працюють на фронті і на передній лінії.

 “Ворог намагається вертольоти тримати ближче до лінії бойового зіткнення, як це було у Чорнобаївці. І тут Луганськ, Бердянськ це безпосередньо не далеко від лінії фронту… На жаль, в окупантів вертолітна техніка більш сучасна, більш сучасне озброєння. Є протитанкові керовані ракети з великою дальністю застосування. Вертольоти працюють постійно власне 10+ кілометрів від лінії бойового зіткнення. Тому ураження такої техніки є цілком важливим для нас”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.