Стало відомо, коли Україна перейде на “зимовий” час

Новини, Суспільство

В останню неділю жовтня, що цьогоріч випадає на 29 жовтня, Україна переходить на зимовий час.

Відповідно, стрілки годинника потрібно буде перевести на одну годину назад, йдеться у постанові Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Згідно з документом, перехід на “зимовий” час щороку відбувається в останню неділю жовтня о 4 годині ночі.  Цьогоріч він припадає на неділю 29 жовтня.

Нагадаємо, на думку науковців, перехід на літній час для людини є важчим, однак і “додаткова” година має свій вплив.

На сьогодні практично всі гаджети й електронні пристрої запрограмовані на переведення годинників за зимовий і літній час. Тому нема потреби вручну переводити час. Це можна зробити лише на механічному годиннику, який оснащено спеціальними механізмами регулювання.

Переведення стрілок годинника часто позначається на біологічних ритмах. Комусь це дається легко і безболісно, а хтось ще довго налаштовується на новий час. Медики попереджають, що при переході навіть на зимовий час можливі погіршення самопочуття, зниження імунітету і порушення сну.

Постарайтеся в найближчі тижні не планувати ніяких важливих справ, заходів зі значними фізичними й моральними навантаженнями, по можливості відкласти великі справи. Подбайте про своє здоров’я: приймайте вітаміни групи В, С, фолієву кислоту і комплекси з кальцієм і магнієм. Також буде не зайвим збільшити фізичну активність, постаратися отримати максимальний вплив сонця.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.