Байден про підтримку України та Ізраїлю: “Якщо не ми, то хто?”

Новини, Політика

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності.

Про це  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю CBS News.

За словами американського лідера, у США є можливість і зобов’язання допомагати обом країнам, адже “Сполучені Штати – це важлива нація”.

“Заради Бога, ми – Сполучені Штати Америки, наймогутніша нація в історії – не в світі, в історії світу. Історії світу. Ми можемо подбати про них обох і при цьому підтримувати нашу загальну міжнародну оборону. А якщо не ми, то хто?”, – зазначив Байден.

Президент США пояснив, що обидві країни підтримувати необхідно, адже війни там пов’язані з безпекою американського народу. В Україні, конкретизвував Байден, однією з його цілей було не допустити, аби президент Путін, який скоїв воєнні злочини, окупував незалежну країну на кордоні з союзниками по НАТО.

“Уявіть, що сталося б зараз, якби йому це вдалося. Чи знаєте ви якусь велику війну в Європі, в яку ми не були б втягнуті? Ми не хочемо, щоб це сталося. Ми хочемо переконатися, що ці демократії є стійкими. І Україна відіграє вирішальну роль у забезпеченні цього”, – наголосив Байден.

Раніше повідомляли, що адміністрація президента США має намір просити у Конгресу виділити понад два мільярди доларів на допомогу Україні та Ізраїлю.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.