Напад ХАМАС поклав край стосункам Нетаньягу та Путіна – WSJ

Новини, Політика

Прем’єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньягу вдавалося зберігати “тепле спілкування” з російським диктатором Володимиром Путіним, але тепер цьому прийшов кінець, пише Wall Street Journal.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на WSJ.

Журналісти нагадують, що Нетаньягу був із Путіним навіть у той час, коли той дедалі більше опинявся в ізоляції. Навіть вторгнення Росії в Україну і потепління її відносин з заклятим суперником Ізраїлю – Іраном – не змогли підірвати цю співпрацю.

Зазначається, що лідери підтримували зв’язок телефоном, і Нетаньягу оголосив про позаблоковий підхід до війни в Україні, відмовившись надавати Києву летальну допомогу або системи протиповітряної оборони, попри тиск Заходу.

“Тепер, після смертоносної атаки підтримуваних Іраном бойовиків ХАМАС на Ізраїль, ці розмови, схоже, припинилися.

Путін – один з небагатьох світових лідерів, який не подзвонив Нетаньягу, щоб висловити співчуття у зв’язку з загибеллю понад 1300 ізраїльтян, вбитих ХАМАСом під час цієї атаки”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.