Білий дім про активізацію росіян на Донбасі: Прогрес виглядає мізерним

Новини, Політика, Суспільство

У Білому домі заявили, що нові спроби російських окупаційних військ наступати в районі Лимана на Авдіївки на Донбасі не став сюрпризом для США.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на координатора стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, “Голос Америки“.

Він наголосив, що США впевнені, що Збройні сили відіб’ють ці російські атаки.

“Як це було і під час невдалого зимового наступу Росії минулого року здається, російські військові використовують тактику хвильових атак, коли вони кидають маси погано навчених солдатів прямо на поле бою без належного екіпірування”, – зазначив Кірбі.

За його словами, РФ не зважає на життя своїх солдатів і добровільно жертвує ними для досягнення мети, а Україна воює “ефективно та розумно”.

“Українці важко працюють, щоб відбити ці наступальні маневри.  І, як видається, так і відбувається. Прогрес російських підрозділів, навіть там де він є, виглядає дуже мізерним”, – додав посадовець.

Водночас він зауважив, що спроби російських окупантів наступати показують необхідність подальшої підтримки України з боку США.

“Ось чому надзвичайно важливо, щоб Конгрес дотримувався своїх зобов’язань перед українським народом і вживав заходів для збереження нашої підтримки”, – додав Кірбі.

Російські війська активізували свої наступи на Лимано-Куп’янському напрямку, лише за добу 13 жовтня 25 разів намагалися прорвати оборону Збройних сил.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.