Російський корабель “Павел Державин” отримав пошкодження біля Севастополя – речник ВМС (відео)

Війна, Новини, Політика

Корабель Чорноморського флоту РФ “Павел Державин” 11 жовтня отримав пошкодження в Чорному морі поблизу окупованого Севастополя. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 3-го рангу Дмитра Плетенчука в ефірі “Радіо Свобода” (проєкт “Свобода.Ранок”).

 “Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є”.

Речник ВМС ЗСУ уточнив, що “Павел Державин” є кораблем російського флоту, хоча раніше український флот мав корабель з такою ж назвою.

“Вони мають однакову назву. Наскільки я пам’ятаю, ще до війни був такий цікавий момент. Я можу лише зазначити, що це не український корабель”, – уточнив Плетенчук.

Раніше ЗМІ та Telegram-канали повідомили, що на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин підірвався патрульний корабель Чорноморського флоту Росії “Павел Державін”.

Як повідомили телеграм-каналу “Крымский ветер” підписники, близько 10 години ранку було чутно звук вибуху. На каналі припустили, що патрульний корабель “Павло Державін” проєкту 22160 типу “Василь Биков” міг підірватися на міні, бо вдень у морі біля Севастополя було зафіксовано мінний тральщик.

Керівниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк зазначала, що в ЗСУ уточнюють, чи це правда, проте зауважила, що “все може бути”.

В російському Міноборони ці дані не коментували.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.