Кольорові гердани, силянки та пояси: у Коломийському музеї представили колоритні українські прикраси роботи Марії Чулак (фото)

Новини, Суспільство

У Коломийському музеї народного мистецтва відкрили виставку прикрас з бісеру Марії Чулак. Там представлено 147 творів, серед яких гердани, силянки та пояси. Бісероплетінням мисткиня займається давно, захоплення прикрасами передалось від матері, знаної майстрині із села Прокурави Марії Дмитрівни Чулак. 

Про це пише Коломийський музей народного мистецтва, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Галку .

Марія Чулак – відома майстриня, членкиня Національної спілки народних майстрів України, лауреатка премії імені Лукавецького, засновниця Всеукраїнського етнофестивалю “Кольорові пацьорки”, голова мистецької громадської організації “Роса Карпат” та керівниця гуртків бісероплетіння.

Використовуючи національні орнаментальні елементи й символіку народних образів, вона творить свій оригінальний стиль, кажуть працівники музею.

Залишаючись вірною художнім принципам народного мистецтва, Марія Чулак пропонує власне переосмислене творче трактування усталених досі принципів орнаментації, створюючи нові композиційні варіації, надаючи їм сучасного вигляду.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.