У Марківцях планують створити об’єкт природо-заповідного фонду площею 140 гектарів

Новини, Суспільство, Туризм

ДП «Ліси України» розширює природно-заповідний фонд на Івано-Франківщині.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

«Унікальна територія площею 140 га знаходиться на території Марковецького лісництва філії «Івано-Франківське лісове господарство». Тут, за дорученням Міністра екології та природних ресурсів України Руслана Стрільця, незабаром створять об’єкт природо-заповідного фонду. У лісових насадженнях пропонується створити ПЗФ з метою збереження природного ландшафту, представленого високопродуктивними насадженнями дуба черещатого природного походження, а також різноманітного комплексу тваринного та рослинного світу. Також на лісовій території знаходяться 5 водойм, де ростуть рідкісні водні рослини. Всі лісові насадження, що знаходяться тут, відносяться до рекреаційно-оздоровчих лісів (лісопаркова частина лісів зелених зон). У складі зустрічаються близько 30 видів деревних порід – ясен звичайний, клен гостролистий і польовий, клен-явір, береза бородавчаста та пухнаста, липа дрібнолиста, в’яз та інші. Вздовж майбутнього ПЗФ протікає річка Унява. Місцеві кажуть, що це унікальне місце, де зустрічається симбіоз найкращих видів флори і фауни. Що до тварин, то на території створено і діє ланеве господарство «Марківці», в якому акліматизовано лань європейську та оленя плямистого», – йдеться у повідомленні, пише

«Від створення об’єкту природно-заповідного фонду населення отримає гарантії збереження та розвитку біорізноманіття та унікальності даного об’єкту лісового фонду. А також створенням ПЗФ місцевого чи регіонального значення збереже можливість проводити господарські заходи на даній території по необхідності. Тут буде дозволено лише вибіркові санітарні рубки (вид рубок способом вилучення з насаджень сухостійних, відмираючих, дуже ослаблених внаслідок пошкодження насаджень пожежами, шкідниками, хворобами лісу і внаслідок аварій та стихійного лиха окремих дерев або їх груп). Розвиток мережі територій та об’єктів природно-заповідного фонду України – це один із пріоритетів ДП «Ліси України» та екологічної політики країни», – йдеться у повідомленні.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.