У поїздах та на вокзалах працюватимуть таємні маршали: що робитимуть

Новини, Суспільство

На відміну від охоронців, які працюють на залізниці у службовій формі, маршали працюють не публічно.

На вокзальних комплексах та в поїздах “Укрзалізниці” розпочали роботу перші маршали залізничної безпеки.

Як повідомляє прес-служба перевізника в Telegram, залізничні маршали – це працівники відомчої воєнізованої охорони товариства. Їхнє головне завдання – контролювати безпекову ситуацію в пасажирських перевезеннях та своєчасно реагувати у разі потреби.

Зазначається, що на відміну від охоронців, які працюють на об’єктах залізниці у службовій формі, маршали працюють не публічно. Тож пасажири не знатимуть, хто є ловцем на правопорушників.

“Це розповсюджена модель роботи безпекових підрозділів на авіаційних маршрутах. Перед нашими маршалами, які інкогніто знаходяться в поїздах та на вокзалах, стоїть завдання оцінити ризики та оперативно відреагувати на загрозу, яка може виникати під час подорожі пасажирів. Також це всі спеціально підготовлені фахівці”, – зазначив голова правління “Укрзалізниці” Євген Лященко.

В УЗ також додали, що перші маршали розпочали свою роботу у вересні. Зокрема, вони працюють на одному з популярних західних напрямків, який “наразі потребує більшої уваги для гарантування безпеки пасажирів”.

Безпека в поїздах

5 липня 2023 року стало відомо, що “Укрзалізниця” повернула воєнізовану охорону до пасажирських поїздів. Тоді воєнізована охорона працювала у поїздах №81 Київ – Ужгород, №41 Дніпро – Трускавець та № 712 Київ – Краматорськ.

Пізніше стало відомо, що “Укрзалізниця” збільшує рівень безпеки в поїздах. У вересні “Укрзалізниця” задля більшої безпеки запровадила воєнізовану охорону на ще шести рейсах. Так, до проекту “ЗалізнаБезпека” було долучено поїзди: №29/30 Ужгород – Київ – Ужгород; №59/60 Чоп – Київ – Чоп; №85/86 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя; №119/120 Запоріжжя – Львів – Запоріжжя; № 265/266 Ужгород – Ковель – Ужгород; № 357/358 Київ – Ворохта – Київ.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.