На Прикарпаття з Нідерландів потрапили небезпечні соуси – Держспоживслужба

Здоров'я, Новини, Суспільство

Держпродспоживслужба повідомила про виявлення Bacillus cereus в соусах з Нідерландів. Їх виробник: Lekkerkerker Food, Netherlands. Надійшли до України через отримувача «Ян дженерал продактс Україна».

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, попереджають про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Держпродспоживслужбу у Франківській області.

Бактерія Bacillus cereus дуже токсична для людини. Вона викликає діарею, нудоту, кольки. Іноді може викликати блювання. Симптоми виникають через декілька годин після отруєння. Симптоми проходять самостійно, однак можливі серйозні ускладнення у людей зі слабким імунітетом.

У новонароджених Bacillus cereus може викликати менінгіт, бронхопневмонію, остеомієліт, абсцес мозку, панофтальміт, ендокардит, сепсис.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.