Кулеба: Якщо Україна програє Росії, це буде кінець Європи

Новини, Політика

Повномасштабна війна Російської Федерації проти України є екзистенційною для Європи, тому європейці не можуть собі дозволити не перемогти разом з Україною. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на главу МЗС України Дмитра Кулеба в інтерв’ю Forbes.

За словами Кулеби, зараз у Європі переважає наратив тривалої підтримки України “стільки, скільки потрібно” для перемоги.

“Це лунало і від високого представника ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля, і від міністрів. Для Європи це екзистенційна війна. Європейці розуміють – це про них також. Вони не можуть собі дозволити не перемогти разом з Україною в цій війні. Це буде кінець Європи, якщо Україна програє”.

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що союзники мають витримати випробування часом у питанні допомоги України, тому що зараз розрахунок Кремля – саме на “втому від війни”.

Глава МЗС Литви днями також наголошував, що світ не може собі дозволити “втомитися” від війни. На цьому наголосила також міністерка закордонних справ Ісландії, яка також висловила думку, що за нинішніх обставин природно й логічно прийняти Україну до НАТО.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.