Втрата на полі бою: загинув відомий український музикант Андрій Чепіль

Війна, Новини, Суспільство

Не стало Андрія Чепіля – саксофоніста з Івано-Франківська.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Скаутську організацію “Пласт”.

Нещодавно стало відомо, що під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку героїчно загинув український музикант Андрій Чепіль. Воїну було всього 29 років.

До повномасштабного вторгнення Андрій присвячував своє життя музиці. Він грав на саксофоні та займався вокалом. Чепіль став відомим своєю участю у таких кавер-бендах, як “Frisson Band” та “Smerichka”, а також виконанням композицій у фолк-рок гурті “КОРАЛЛІ”.

Чоловік мав активну громадянську позицію, тому після початку повномасштабної війни без зайвих сумнівів мобілізувався до лав ЗСУ. Він брав участь у визволенні населених пунктів на Харківщині, а також проходив спеціалізоване військове навчання у Німеччині.

“Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, та виконував обов’язки командира взводу”, – повідомили на сайті скаутської організації “Пласт”.

Андрій Чепіль загинув 28 березня поблизу села Роботине, що на Запоріжжі. Через активні бойові дії його тіло та тіла ще трьох військових не вдавалося забрати понад чотири тижні. Побратими Андрія змогли зробити це лише через місяць після загибелі чоловіка, коли атака ворога була відбита. Ще два місяці тривала генетична експертиза, результати якої прийшли тільки зараз. Отже, ДНК співпало й експерти остаточно ідентифікували тіло героя.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.