Чорноморський флот РФ зазнав функціональної поразки у Чорному морі – Британія

Війна, Новини, Політика

У Міністерстві оборони Британії припускають, що українським силам вдалося фактично завдати поразки російському флоту у Чорному морі.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на молодшого міністра оборони Великої Британії Джеймса Гіппі у виступі на Варшавському безпековому форумі.

“Так, прогрес України повільний, але ніхто не може сказати, що його немає. Можна показувати на харківський прорив як зразок успіху. Але подивіться на те, що Україна зробила зараз у Чорному морі! Україна досягла функціональної поразки російського Чорноморського флоту”.

Коментуючи сухопутний контрнаступ України, Гіппі вказав на те, що “кожен дюйм важливий”.

Британська розвідка вже констатувала, що після серії успішних українських ударів російський Чорноморський флот Росії, вочевидь, не зможе мати в акваторії Чорного моря такий контроль, як раніше, а його судна будуть менш безпечно почуватися у портах.

Лондон також відзначив зростання ролі авіації Чорноморського флоту Росії для контролю та операцій в акваторії Чорного моря.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.