У Росії виклали в мережу адреси військових частин та інших режимних об’єктів – ЗМІ

Війна, Новини, Політика

Влада кількох російських міст, включно з Москвою та Санкт-Петербургом, виклала у відкритий доступ адреси режимних обʼєктів, які не можна відключати від електрики.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на російський центр “Досье”.

“Достатньо знайти на сайті адміністрації будь-якого регіону Росії документ із незручною назвою “Перелік споживачів електричної енергії (потужності), обмеження режиму споживання електричної енергії яких може призвести до економічних, екологічних, соціальних наслідків”. Саме у списку цих особливих споживачів електроенергії відкритим текстом перераховані адреси режимних обʼєктів”.

Як зазначають автори, у списку є перелік усіх військових частин та установ Міноборони, розташованих у Москві. Вони запевняють, що так можна дізнатися, де в Москві живуть співробітники найтаємніших відомств.

Частина списку з перерахуванням об'єктів Міноборони в Москві
Частина списку з перерахуванням об’єктів Міноборони в Москві
СКРІН ДОСЬЕ

Наприклад, найбільша концентрація обʼєктів, повʼязаних зі спецслужбами – у районі Срібний Бір на заході Москви. Там, зокрема, розташовані дачі, повʼязані зі Службою зовнішньої розвідки, як стверджується в розслідуванні.

Розслідувачі перераховують адреси та опублікували їхні фото. Крім дач, у списку є багато житлових будинків, що належать СЗР, Федеральній службі охорони (ФСО) або ГРУ. Конкретні квартири не вказуються. Вони також склали “мапу найнебезпечніших місць”, включивши туди обʼєкти, знайдені в списках.

“Ми впевнені, що всі ці відкриті дані давно відомі українським військовим, а от мирним жителям у Росії вони допоможуть краще оцінювати ризики”.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.