У Коломиї затримали агітатора, який був вдячний путіну за війну

Війна, Кримінал, Новини

Служба безпеки затримала у Коломиї місцевого мешканця, який вів проросійську пропаганду в інтернеті.

Про це повідомляє пресслужба СБУ області, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Кіберфахівці СБУ встановили, що чоловік проводив активну антиукраїнську діяльність в одній із заборонених соцмереж. Там він поширював кремлівську дезінформацію з груп «антимайдан»,  «рупор новоросії» та інших.

Чоловік публікував дописи, які виправдовували російську агресію, що росія не ворог Україні, а «братній народ», а війна є результатом підступів «колективного Заходу». Крім того, фігурант вважав українські землі «подарованими росією», був вдячний путіну за війну та називав «справжніми героями» російських загарбників і терористів «л/днр».

Експертиза підтвердила, що поширені чоловіком матеріали містять заклики до захоплення державної влади та до зміни меж території України, виправдовують агресію рф проти України та прославляють її учасників.

Служба безпеки провела в агітатора обшук, під час якого вилучили комп’ютер та телефон з доказами розміщення деструктивних дописів у інтернеті.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 109 – розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади; ч. 1 ст. 110 – розповсюдження матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Чоловіка затримали, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.