У Карпатах травмувалась жінка: знадобилась допомога рятувальників

Новини, Суспільство

Рятувальники надали допомогу травмованій жінці в горах.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Головне управлінні ДСНС України в Івано-Франківській області.

Так, 29 вересня о 18:20 до Служби порятунку надійшло повідомлення від жительки міста Івано-Франківська, про те, що під час спуску з гори Шпиці в смт Ворохта вона травмувала нижню кінцівку, тому потребує допомоги рятувальників.

Для надання допомоги було направлено рятувальників пошуково-рятувального відділення смт Ворохта, які надали домедичну допомогу туристці та транспортували до підніжжя гори, звідки вона на власному транспорті направилася до місця постійного проживання.

“Вкотре нагадуємо громадянам про те, що необхідно відповідально ставитися до туристичних походів!

Перед тим, як вирушити в гори чи до лісу потрібно вивчити карту місцевості, або краще вирушити з тим, хто добре знає місцевість, також важливо подбати про повний заряд мобільного телефону.

Не вдягайте непримітний сіро-зелений або чорний одяг, віддайте перевагу яскравим кольорам, так заблукалого легше помітити під час пошуку. Чудово, якщо на одязі будуть смужки, що відбивають світло”, – застерігають рятувальники.

Також надзвичайники радять користуватися застосунком “Порятунок у горах”.

Цей додаток призначений для комунікації туристів з рятувальною службою, а саме:

• голосових дзвінків;

• передачі сигналів “SOS” із географічними координатами.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.