Прикарпаття втратило на війні ще трьох захисників (фото)

Війна, Новини, Суспільство
Гіркі звістки отримали рідні та близькі у Верховинській та Спаській громадах на Івано-Франківщині: загинули Василь Кімейчук, Володимир Виклюк та Василь Мельничук.
Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на повідомлення Верховинська селищна рада.

Сьогодні, 28 вересня 2023 року, живим коридором зустрінуть двох Героїв.

Василь Кімейчук, стрілець-помічник гранатометника другого відділення першого взводу третьої стрілецької роти, 1995 року народження, житель селища Верховина, загинув 6 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання щодо забезпечення національної безпеки й оборони, відсічі та стримування збройної агресії рф, під час ведення штурмових дій противника на Запорізькому напрямку.

 Василь Кімечук загинув під час ведення штурмових дій противника на Запорізькому напрямку. Вічна пам’ять!

Володимир Виклюк, головний сержант другої стрілецької роти, 1987 року народження, житель села Криворівня, перебуваючи у відпустці та прямуючи дорогою додому, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду в Кіровоградської області. Помер Володимир 25 вересня 2023 року в Олександрівській центральній міській лікарні.

“В цю гірку мить висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих Героїв. Разом з Вами схиляємо голови в глибокій скорботі. Вічно пам’ятатимемо завдяки кому ми зустрічаємо ранки та складаємо плани на майбутнє…” — йдеться у співчутті земляків.

Сумна звістка сколихнула цими днями і Спаську громаду. Стало відомо про загибель ще одного захисника — Василя Мельничука, який вважався безвісти зниклим з 24 січня 2023 року.

Василь все своє життя був справжнім патріотом та мав загострене почуття справедливості. Мабуть, тому у 2014 році поїхав на Майдан відстоювати нашу українську гідність. А опісля, не вагаючись, добровільно став на захист України, йдеться в повідомленні громади на Facebook-сторінці.

Брав участь в антитерористичній операції та пізніше — в операції об’єднаних сил.

Саме він у 2015 році звільняв Авдіївську “промку”. Численні нагороди свідчать про неабияку відвагу нашого воїна.

На деякий час Василь повернувся до мирного життя: садив, будував і планував, бо вірив у краще майбутнє нашої держави. Після вторгнення російської федерації Василь Мельничук одразу ж, 25 лютого 2022 року, серед перших добровольців, знову влився у лави Збройних сил України, — пишуть земляки.

Маючи бойовий досвід, він з перших днів був на передньому краю оборони нашої держави. Зокрема, обороняв столицю України — Київ та східні рубежі Донецької області.

Загинув Герой поблизу населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області.

“Пам’ять про мужність Василя завжди залишиться в наших серцях та буде прикладом для наслідування майбутніх поколінь!” — йдеться в співчутті.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2686

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.